Habe einen Zitronenbaum im Garten, der immerzu prächtig Früchte hat. Leider mag ich keine Zitronenmarmelade oder -limo. Was kann ich sonst noch damit machen? Weiß jemand ein Rezept für ein Chutney, oder sonst ein interessantes Rezept (Beilage, Kuchen).
Vielen Dank vorab.
Angelika
LEMON CHILLI CHICKEN
Preparation time: 20 min
Total cookong time: 35 min
Serves 4
2 garlic cloves
1 tbsp grated fresh ginger
2 tbsp olive oil
600 g chicken tigh fillets
1 tsp ground coriander
2 tsp ground cumin
1/2 tsp ground tumeric
1 chopped red chilli
125 ml lemon juice
185 ml white wine
30 g fresh coriander leaves
1- Blend the garlic, ginger and 1 tbsp water into a paste in a small food processor or mortar and pestle. Heat the olive oil in a heavy-based pan and brown the chicken in batches; remove with a slotted spoon and set aside.
2- Add the garlic paste to the pan ans cook, stirring, for 1 min. Add the coriander, cumin, tueric and chilli and stir-fry for 1 min. more. Stir in the lemon juice and wine.
3- Add the chicken pieces to the pan and stir to combine. Bring to the boil, then reduche the heat, cover and cook for about 20-25 min., stirring occasionally, until the chicken is tender. Remove the lid and cook the sauce over high heat for 5 min. to reduce it by half. Stir in the coriander and season with salt and pepper to taste. Serve on a bed of steamed Jasmine rice.
Quelle:
Curry and Chilli cookbook
FamilyCircle
Murdoch Books
Viel Spaß
MW
LEMON CHILLI CHICKEN
Hola, MW,
THANKS for that!! That will help too! Habe auch englische Freunde, wenn ich nicht weiter weiß, können die helfen. Klingt ja interessant.
Gruß
Angelika
Wenn alle Stricke reissen kannst Du mich auch anmailen, ich hatte nur keine Zeit zum übersetzen, daher…
Frohe Weihnachten
MW
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