Kennt jemand die polnische Sprache oder Englisch?

Ich weiß, die deutsche Sprache schlecht. Kennt jemand die polnische Sprache oder Englisch?

Hallo, ich kenne polnische Sprache, wie kann ich helfen?

Ich weiß, die deutsche Sprache schlecht. Kennt jemand die
polnische Sprache oder Englisch?

Witam. Mam trudna dosyć sprawę. I nie wiem jak zacząć.Sprawa ma początek 69 lat temu a finalizuje się dopiero teraz. Pisać o tym to zajmie kilka maili. Jeżeli jest Pani zainteresowana (to jest ciekawa historia)to bardzo proszę powiedzieć a ja zacznę opisywać. W skrócie: moja ciocia w czasie wojny straciła rodzinę w obozie a wyjechała jeszcze w 1945 z niemieckim żołnierzem do Monachium itd. Potem wyjechała do USA . Mam listy pisane przez jej „męża“ tego niemca ale są tak napisane, że tylko aptekarz może je odczytać. Jeżeli zainteresowałem Panią tą historią proszę dać znać opowiem całą historię. Mi chodzi o to czy ktoś może przepisać te listy z formy odręcznej na drukowaną lub przetłumaczyć oraz czy ktoś pomoże mi odnaleźć grób tego niemca który jest dziadkiem moich krewnych w USA no i siłą rzeczy moim krewnym:

Jeszcze mój adres e-mail [email protected]

Ich kenne die polnische Sprache.Ich komme aus Polen und lebe seit 20 Jahren in Deutschland.
Viele Grüße
Ursula

Mój adres e-mail [email protected]
Szukam członka mojej rodziny Niemca męża siostry mojego ojca (a raczej jego grobu)Wyjechali z Polski jeszcze w 1945 roku Mam jego listy do mojej ciotki. Są pisane odręcznie i nie mogę ich zrozumieć a tam mogą być wskazówki gdzie znaleźć jego miejsce zamieszkania a co za tym idzie potomków i grób. Bardzo mi na tym zależy. Czy możesz mi jakoś pomóć? Pozdrawiam Maciej Kordulewski

Dobry wieczór,

mówię po polsku, angielsku i niemiecku, jak mogę pomóc?
Pozdrawiam,
Striped_lady

Ja znam polski i niemiecki.

Ich bin Polin und spreche auch Englisch und Deutsch.
Wie kann ich dir helfen? Jestem Polka i mowie tez po angielsku i niemiecku. Jak moge ci pomoc?

Mój adres e-mail [email protected]
Szukam członka mojej rodziny Niemca męża siostry mojego ojca (a raczej jego grobu)Wyjechali z Polski jeszcze w 1945 roku Mam jego listy do mojej ciotki. Są pisane odręcznie i nie mogę ich zrozumieć a tam mogą być wskazówki gdzie znaleźć jego miejsce zamieszkania a co za tym idzie potomków i grób. Bardzo mi na tym zależy. Czy możesz mi jakoś pomóć? Pozdrawiam Maciej Kordulewski.

Witam. Sprawa w dużym skrócie wygląda tak. W czasie wojny siostra mojego ojca została wyciągnięta z obozu przez niemieckiego żołnierza. Razem wyjechali do Niemiec do Monachium. Tam urodził im się syn(mieszka w USA).W 1949 ciotka wyjechała z synem do USA. Jej partner(nie byli małżeństwem)nie mógł wyjechać. Teraz jego syn i wnuki poszukują grobu dziadka(zakładam, że nie żyje) lub kontaktu z krewnymi.Mamy dokumenty i listy pisane przez Erwina do ich babci ale są pisane odręcznie(po aptekarsku)i nic nie można zrozumieć a mamy nadzieję, że są w nich informacje pomocne w poszukiwaniach. Szukam kogoś kto to odczyta.
Pozdrawiam
Maciej Kordulewski
e-mail: [email protected]

Witam. Sprawa w dużym skrócie wygląda tak. W czasie wojny siostra mojego ojca została wyciągnięta z obozu przez niemieckiego żołnierza. Razem wyjechali do Niemiec do Monachium. Tam urodził im się syn(mieszka w USA).W 1949 ciotka wyjechała z synem do USA. Jej partner(nie byli małżeństwem)nie mógł wyjechać. Teraz jego syn i wnuki poszukują grobu dziadka(zakładam, że nie żyje) lub kontaktu z krewnymi.Mamy dokumenty i listy pisane przez Erwina do ich babci ale są pisane odręcznie(po aptekarsku)i nic nie można zrozumieć a mamy nadzieję, że są w nich informacje pomocne w poszukiwaniach. Szukam kogoś kto to odczyta.
Pozdrawiam
Maciej Kordulewski
e-mail: [email protected]

Ja znam polski i niemiecki.

Wyslalam ci maila z prosba o probke tekstu do ewentualnego tlumaczenia
Ich habe dir eine Email geschickt mit einer Bitte um die Textprobe zum übersetzen.

a o co chodzi?

Hello. Ich kenne mich gut im Polnischen und einigermaßen gut im Englischen aus. Um welches Problem geht es denn?

M.A.